Herfstig vieruurtje

Vorig jaar kocht ik een mooi geïllustreerd kookboekje, Big meals for little hands. Per seizoen is er een kijkplaat en een aantal receptjes, niet allemaal even kindvriendelijk denk ik (soms nogal hoog gegrepen), maar wel heel leuk om naar te kijken. Daarom kocht ik het ook hoofdzakelijk 🙂 Kijk, hoe mooi is dat?

9781909263161.img_ Herfstig vieruurtje

Maar nu is het er dan toch eens van gekomen om er iets uit te maken: appel met speculaas. Het is net zo simpel als het klinkt. Ik heb voor dochterlief en mezelf 1 appel geschild, in 2 gesneden en ont-klokhuisd, en 2 speculaasjes in mijn turbochefke gemixt met een theelepeltje boter en bruine suiker. Die kruimeltjes gingen in de appel en werden 15 minuutjes gebakken. Ik denk dat dat misschien langer moest, maar ons geduld was op. De appel was warm maar nog krokant en de kruimeltjes waren lekker krokant. Dochterlief had eerst nog een zekere reserve, maar ik liet haar een klein stukje proeven en toen was ze wel overtuigd. Echt herfstig, een warm  vieruurtje 🙂 En nog redelijk gezond vind ik. Ok, boter en suiker maar wel allemaal eerlijke en pure producten. Ik gebruikte zelfs zesgranen-speculaasjes. Go me!

FullSizeRender-appel- Herfstig vieruurtje Op één of andere manier heb ik geen mooie foto van het afgewerkte dessertje. Te lekker zeker? Maar hier is een troostprijsje: het ultieme herfst-plaatje!

IMG_4459 Herfstig vieruurtje

Save

Save

Save

Save

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here