Cadzand

Ik wou zo graag eens echt naar het strand. Met een handdoek, en speelgoed, en wat lekkers, en een boek en een zonnehoed. Schelpen zoeken, en pootjebaden. Zand tussen onze tenen.

Vorige zomer is het er niet van gekomen, de zomer ervoor wel maar het waaide die dag zo hard dat we snel wegvluchtten naar een terras-achter-glas. Wat me vorige zomer tegenhield was de reis: de zee is niet zo vreselijk ver weg voor ons, normaal best wel te doen, maar de files naar de Belgische kust met bijbehorende parkeerproblemen en de overvolle hete toeristentreinen trekken me echt helemaal niet aan, zeker niet met een kleuter. Daarom gingen we nu een dagje naar Cadzand, net over de grens in Nederland. We vertrokken op tijd, en reden langs rustige wegen. We parkeerden op een nette parking vlak achter de duinen, even klimmen en daar was het strand!

We installeerden ons met onze handdoeken, zandspeeltjes en zonnecrème en ons dagje zee begon. We zaten vlakbij een sympathiek strandpaviljoen, Caricole, dat vind ik zoiets leuks aan Nederlandse stranden! Daar kon dochterlief eens naar toilet, en we aten er ook ’s middags en er was ook een klein speeltuintje bij.

zandspeelgoed Cadzand

hoed-1 Cadzand hoed-2 Cadzand

Zoals je ziet dragen de dames van de familie allemaal graag een hoed. Zelfs dochterlief heeft in haar hele leven nog niet één keer een hoedje of muts van haar hoofd getrokken.En nee, ik weet het geheim daarachter niet, dus ik heb geen tips 🙂 Mijn polkadot-kleed is trouwens een koopje van Lindy Bop, een nieuwe ontdekking voor mij. Ik kocht er een paar leuke retro-kleedjes!

caricole Cadzandglijbaan Cadzand

Dochterlief wandelde met ons verschillende keren naar de zee, die erg veel indruk op haar maakte. Ze durfde er even met haar voetjes in maar ze was er toch nog niet zo happig op. Ze raapte wel heel veel schelpjes en de putten die grotere kinderen groeven, vond ze ook geweldig. Toen vlakbij een jongen ingegraven werd door zijn jongere broer en zus, vond ze dat erg grappig om te zien. Het was ook wel leuk hoe de grote broer zijn werkers commandeerde: Ik kan mijn grote teen nog bewegen! En dan de zus: Stop ermee! Lig stil! Haha 🙂

selfie Cadzand lindy-bop Cadzand duin Cadzand put Cadzand

Zoals je ziet een zalige zomerdag, absoluut voor herhaling vatbaar!

 

Delen:

Comments are closed.