De Mol: finale en onthulling

Ondertussen weet heel Vlaanderen het: Gilles is de Mol, en Cathy is de winnaar van het spel. Om mijn reeksje artikels te vervolledigen, schrijf ik nog even een overzichtje.

mol De Mol: finale en onthulling

De finale bood nog opties om geld te verdienen als de kandidaten elkaar erg goed zouden inschatten. Dat lukte niet zo denderend, en uiteindelijk kozen ze zelfs samen voor de luchtdoop in plaats van het geld. Dat was wel mooi, zo’n team spirit, ook al is er dan een saboteur bij 🙂

Daarna kregen de kandidaten om beurten een virtual reality-bril op. Ze zagen enkel wat een ander voor hen filmde. Gilles maakte het Cathy heel erg moeilijk, op dat moment was er tussen die drie al geen twijfel meer wie de Mol was, dat is wel duidelijk. Er moest al wat minder toneel gespeeld worden. Als kijker was mijn centje echter nog niet gevallen, ik bleef twijfelen. Die avond volgde het examen (waarover we achteraf leerden dat Cathy en Hanne ex aequo scoorden, en enkel op tijd kon de winnaar bepaald worden! Straf!).

Ik grijp even terug naar wat ik helemaal in het begin schreef:

Voor Hanne en Gilles heb ik wel sympathie: ze lijken me eerlijk en rechtdoorzee en ze spelen voor het team. Gilles is zo eerlijk om toe te geven dat hij de vrijstelling graag wou, en ik denk dat hij daarmee de gedachten van een groot deel van de groep verwoordde. Alleen voor de mol is een vrijstelling niets waard, tenzij als rookgordijn. Voorlopig zie ik dus geen mol in hen maar misschien verandert mijn idee wel nog.

Thibaud en Cathy gaan keihard voor het spel. Thibaud brengt graag de anderen in verwarring door redelijk opvallend iets te willen verknoeien. Nee, voor mij is de mol subtieler. Cathy heeft haar ogen op de eindmeet, misschien wint ze het spel wel maar ik zie er momenteel niet de saboteur in.

Ik zat er naast wat Gilles betrof, maar over Cathy en Hanne had mijn intuïtie toch wel gelijk! 2 van de 3, niet zo slecht 🙂

Gisteren lichtte De Mol dan een klein tipje van de sluier over de sabotages van Gilles, en de hints aan de kijkers. De hints waren heel subtiel, ik heb ze niet gezien maar ik moet zeggen dat ik dan noch de achtergrondinformatie, noch de beelden frame per frame heb bestudeerd. En ook de sabotages waren subtiel, ik kom tot één conclusie: Gilles heeft het geweldig goed gedaan, en Hanne en Cathy zaten hem op de hielen.

Ik kijk al uit naar volgend jaar!

Delen:

2 Comments on De Mol: finale en onthulling

  1. Inge
    3 april 2016 at 14:50 (8 jaar ago)

    Dat heb je niet slecht ingeschat! Ik heb Gilles ook nooit verdacht. Altijd maar Hanne, helemaal verkeerd dus!

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      4 april 2016 at 08:06 (8 jaar ago)

      De progammamakers hebben hun geheim goed bewaard hé 🙂

      Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here