Wekelijkse inspiratie – Het kleine scherm: De Mol

mol Wekelijkse inspiratie - Het kleine scherm: De Mol

Ik heb goede herinneringen aan de eerste seizoenen van De Mol: ik zat steeds klaar met papier en pen om aanwijzingen te noteren, en probeerde op alle details te letten. Toch had ik nooit door wie de saboterende mol wel zou zijn.ย  We zijn nu al drie afleveringen van De Mol verder in dit nieuwe seizoen, en opnieuw geniet ik van de opdrachten en de relaties tussen de deelnemers. Het is eigenlijk precies hetzelfde als toen: avontuurlijke opdrachten, verdachtmakingen, aanwijzingen en geheimzinnige tips. En net als zoveel jaar geleden heb ik er weer geen idee van wie de mol zou zijn ๐Ÿ™‚ Er is geen Sherlock Holmes aan mij verloren gegaan, dat is wel duidelijk! Het verschil met de originele seizoenen, toch voor de kijker thuis, zit in de sociale media, de app, de site, het molboekje. Daar was toen nog geen sprake van! Het is ook veel makkelijker dan vroeger om een aflevering opnieuw te bekijken, al heb ik dat nog niet gedaan. Zoveel tijd heb ik nu ook weer niet ๐Ÿ™‚ De Mol wordt overal met argusogen gevolgd, hier lees je wat Nele van MamaExpert denkt van alle kandidaten. Ik zet ook even mijn gedachten op een rijtje…

Over Ruth, Marc en Manuella kunnen we kort zijn: ze waren niet de mol en ze wisten blijkbaar ook niet wie het dan wel was.

Voor Hanne en Gilles heb ik wel sympathie: ze lijken me eerlijk en rechtdoorzee en ze spelen voor het team. Gilles is zo eerlijk om toe te geven dat hij de vrijstelling graag wou, en ik denk dat hij daarmee de gedachten van een groot deel van de groep verwoordde. Alleen voor de mol is een vrijstelling niets waard, tenzij als rookgordijn. Voorlopig zie ik dus geen mol in hen maar misschien verandert mijn idee wel nog.

Thibaud en Cathy gaan keihard voor het spel. Thibaud brengt graag de anderen in verwarring door redelijk opvallend iets te willen verknoeien. Nee, voor mij is de mol subtieler. Cathy heeft haar ogen op de eindmeet, misschien wint ze het spel wel maar ik zie er momenteel niet de saboteur in.

Stijn, Bruno en Issa zijn op dit moment vrij neutraal. Stijn is echter wel vrij angstig vind ik, toch voor iemand die zich ingeschreven heeft voor wat per definitie een avontuurlijk programma is. Ik vind dat raar. Acteert hij dat misschien? Zodat hij in de volgende afleveringen misschien een paar opdrachten kan saboteren onder het voorwendsel van schrik? Bruno is sympathiek maar zou wel eens een heel voorzichtige en discrete mol kunnen zijn. En Issa heeft ook al meerdere kanten laten zien: in de eerste aflevering dacht ik dat ze net als Thibaud en Cathy gedreven voor de prijs zou gaan, maar in de tweede koos ze wel voor Ruth en dat had ik niet gedacht. Ik hou haar in mijn achterhoofd en in de gaten!

Nu is het afwachten: zullen de komende afleveringen mijn vermoedens bevestigen, of me op andere gedachten brengen? Wat denken jullie?

Delen:

8 Comments on Wekelijkse inspiratie – Het kleine scherm: De Mol

 1. Owlette_Shari
  19 februari 2016 at 16:57 (8 jaar ago)

  Ik kan me volledig vinden in deze verdenkingen! Vooral Stijn vertrouw ik voor geen haar. Zo een bolleboos (ingenieur) en dan zo weinig raadsels weten? Ook bij de paintballproef hebben ze nog slechts enkele seconden voor de laatste schakelaar en is hij de enige die de proef kan doen slagen. En waar is Stijn met een laatste spurtje? Nergens! Verdacht… zeer verdacht… ๐Ÿ™‚
  Ook Isa is volgens mij veel slimmer/leper dan ze laat uitschijnen. En Bruno houden ze (bewust?) enorm op de achtergrond in het programma.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   19 februari 2016 at 18:50 (8 jaar ago)

   Ik vind het echt spannend ๐Ÿ™‚

   Beantwoorden
 2. Liese
  19 februari 2016 at 23:04 (8 jaar ago)

  Mijn eerste verdachte is ook Stijn, op 2 issda en op 3 Bruno

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   20 februari 2016 at 08:47 (8 jaar ago)

   We zullen zien he!

   Beantwoorden
 3. Nele
  20 februari 2016 at 08:58 (8 jaar ago)

  Zo leuk dat je naar me linkt.
  Zullen we volgende week samen kijken? Hou mijn blog in de gaten! Trouwens, uitgebreide analyse ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 4. Nele
  20 februari 2016 at 09:00 (8 jaar ago)

  Dank voor het linkje. Uitgebreide analyse dit. Zin om voortaan samen te kijken? Hou alvast mijn blog in de gaten. Dikke kus ik

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   20 februari 2016 at 09:06 (8 jaar ago)

   Ik ben van plan om de paar afleveringen te schrijven, met 1 aflevering krijg k geen postje gevuld (je weet natuurlijk maar nooit wat er gebeurt in de volgende aflevering!). Maar samen kijken: sowieso!

   Beantwoorden
  • johannaowlette
   20 februari 2016 at 09:39 (8 jaar ago)

   Ik kijk sowieso elke week! Maar ik denk dat ik pas over enkele weken nog eens blog over de mol, elke week krijg ik er geen hele post over gevuld denk ik ๐Ÿ™‚

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here