Wekelijkse inspiratie – Het kleine scherm

Een paar maanden geleden schreef ik over onze TV-favorieten. Tijd voor een update, dacht ik zo.

  • De afgelopen weken keken manlief en ik zowat elke avond naar de extended edition van The Hobbit Trilogy met alle documentaires en behind-the-scenes, dat was ons kerstcadeau-voor-onszelf. De film is wat mij betreft iets minder dan Lord of The Rings, maar de docu’s waren weer super. Hoe ze het script schrijven, de sets ontwerpen, alle rekwisieten maken,… Ik zou zo mee aan de slag willen gaan. Lee Pace, de acteur die Thranduil speelde, deed dat in zijn vrije momenten blijkbaar ook, die stond mee te schilderen en te boren πŸ™‚
  • Once Upon a Time: wat als sprookjes echt waren? Emma Swan krijgt onverwacht bezoek van haar zoon, die ze bij zijn geboorte afstond voor adoptie. Ze brengt hem terug naar zijn huis in Storybrooke en blijkt daar de eerste bezoeker ooit te zijn… Emma’s zoon is ervan overtuigd dat Emma en alle andere inwoners van het stadje sprookjesfiguren zijn. Elke aflevering focust op 1 sprookje πŸ™‚ Leuk, luchtig entertainment.
  • The Walking Dead: deze zombieserie heeft geen introductie nodig. Ik heb de strips al voor een deel gelezen (Compendium 1 en Compendium 2 – ik ga Compendium 3 bestellen want ik zie net dat die er ook is!), en ooit keken we wel naar de eerste aflevering. Helaas ben ik nogal een chicken πŸ™‚ ik vond het wat te spannend. Ik kan wel tegen horror, bloed en geweld, maar niet tegen spanning! Maar een tijdje geleden dacht ik, kom, we geven het nog een kans. Ik moet wel zeggen dat het na de eerste paar afleveringen, waar er nog veel onbekende factoren zijn, veel minder spannend wordt. Wat dus goed is voor mij πŸ™‚ Het verhaal wijkt na een paar seizoenen heel erg af van de comics, dus het is ook niet dat ik al alles weet wat komen gaat. Dat maakt het dan toch nog verrassend genoeg.

hob-walk-once Wekelijkse inspiratie - Het kleine scherm

Ondertussen heeft dochterlief ook nieuwe favorieten. Dat staat niet stil he, zo’n kleuter…

  • Mouk: in deze serie fietsen Mouk, een beertje, en Chavapa, een kat, de wereld rond. Ze bezoeken elk mogelijk land en maken overal nieuwe vriendjes, en natuurlijk leren ze vanalles over het land waar ze te gast zijn. De vormgeving en muziek is mooi, en de verhaaltjes zijn top.
  • Puffin Rock: een Netflix original die hier goed in de smaak valt. Oona en Baba zijn twee papegaaiduikertjes en de serie gaat over het leven op hun eiland. Mooi vormgegeven ook!
  • Doc McStuffins: De speelgoeddokter! Met haar vriendjes Lammy, Stuffy en Nellie inspireert Doc dochterlief tot medisch onderzoek en allerlei diagnoses. Het is ook wel educatief, er wordt bijvoorbeeld een aflevering gewijd aan ‘overnachten in het ziekenhuis’. Al bij al behoorlijk schattig πŸ™‚Β  Met nieuwjaar kreeg dochterlief een doos Duplo van Doc en dat was een schot in de roos!
  • Dora and Friends: ook wel Grote Dora genoemd. Je hebt kleuterDora (met haar rugzakje en haar aapje en Swiper-no-swiping) en, je hebt Grote Dora, die ongeveer 10 jaar moet zijn, denk ik. Met haar vrienden beleeft ze magische avonturen en moedigt ze de kijkers aan om mee Engels te spreken en raadseltjes te helpen oplossen. Dochterlief is dol op grote Dora πŸ™‚

PicMonkey-Collage Wekelijkse inspiratie - Het kleine scherm

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here