Wekelijkse inspiratie – De Sint

De Sint is al even in het land, in zijn beide vormen: Sint Maarten en Sinterklaas. Wij zitten hier in een streek waar beide tradities naast elkaar bestaan. Bij manliefs ouders komt Sint Maarten, en thuis, op school en bij mijn ouders komt Sinterklaas.

Het is het eerste jaar dat dochterlief een echt besef heeft van wat er gaande is. We hebben samen een brief gemaakt. Het uitscheuren van het gewenste speelgoed was een groot succes: op elke pagina vond dochterlief wel iets leuk! Ik smokkelde stiekem de dingen ertussen die ik al had gekocht of in gedachten had 🙂 Vervolgens knipte ik de speeltjes uit en mocht dochterlief ze opplakken.

brief Wekelijkse inspiratie - De Sint

Op 11 november gingen we naar dochterliefs grootouders voor Sint Maarten. Hij had een grote ton speelmaïs en bijbehorend schortje gebracht! En ik kan zeggen dat het een succes is. Niet dat er echt al constructies gemaakt worden, maar wel torentjes en slangetjes. En ze heeft er plezier mee, dat is het belangrijkste.

speelmais Wekelijkse inspiratie - De Sint

Vorig weekend was een belangrijk moment: we gingen op bezoek bij de Sint zelve! Dendermonde verwelkomt elk jaar de Sint in een mooie spiegeltent, zo’n houten danstent met spiegels en een zalig vintage-interieur. Dochterlief wou niet op de schoot van de Sint, maar ze heeft wel lief een handje gegeven. En tegen de koekjes die de Zwarte Pieten uitdeelden, zei ze ook geen nee 🙂

sint Wekelijkse inspiratie - De Sint

Die avond mocht dochterlief dan haar schoentje zetten, met een wortel, enkele koekjes en een chocolaatje, en haar brief erbij. De Sint en Pieten zijn die dan komen halen en in ruil lag er een stickervelletje en een heel klein boekje. Nu weet de Sint wat dochterlief graag wil. Als dat niet handig is!

schoen Wekelijkse inspiratie - De Sint

Wat nog handiger is: ik heb alle cadeautjes al klaarliggen 🙂 Ik ben hoofdzakelijk bij Keppesleppe geweest, een leuke winkel in Dendermonde met kledij en speelgoed van merken die wat anders-dan-anders zijn. Ik kocht er een gezelschapsspel en 3 popjes voor in het poppenhuis, allemaal van Haba. Ik kocht ook een mooie vloerpuzzel. Een boekje of twee mag ook niet ontbreken! Deze cadeautjes zullen we verdelen over de grootouders en onszelf. Ik vul aan met wat goodies uit de grote doos waar ik doorheen het jaar speelgoed in verzamel: stickerboekjes, knutselspulletjes,… en een wat snoepgoed ook natuurlijk, dat spreekt voor zich.

Op school gaat het deze week al over de schoen zetten, en de Pieten, en volgende week is er een groot Sintfeest. Dat zal wel spannend zijn…

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here