Liebster Award

Ik werd genomineerd voor de Liebsteraward door Joyce van Huizeke Sluizeken, waar ik graag ga lezen. Joyce schrijft heel vlot (sommige blogs bevatten me te veel taalfouten of ongeïnspireerde taal – Joyce zal je daar niet op betrappen!) en zij en haar man nemen prachtige foto’s. Het oog wil ook wat, natuurlijk.

Nu, die Liebsteraward 🙂 Ik voel me natuurlijk heel gevleid! Het is een soort kettingbrief voor beginnende blogs: je ontdekt er al eens een nieuwe blog door. Ik lees al jaren blogs, ooit ben ik beginnen lezen door Mme Zsazsa, nog voor dat Abeltje geboren was en die is er nu al zes, zag ik deze week. En nu volg ik blogs via Bloglovin’, een handige site/app.

liebster-award Liebster AwardDie Liebsteraward bestaat uit een soort vriendenboek-vraagjes 🙂 Eens kijken wat Joyce van mij wil weten…

1. Is er een rare eetcombinatie waar je dol op bent?

Ik durf al eens banaan en brie op 1 boterham leggen, of pindakaas, spek en banaan. Dat laatste is echter geen rare combinatie, dat is een officiële Amerikaanse klassieker: Elvis was er dol op. Zoet en zout dus.

2. Wat is je guilty pleasure?

Jersey Shore staat met stip op nummer 1 van mijn guilty pleasures. Vooral de exploten van meatball Snookie 🙂

3. Hoe sta jij onder de douche? Met je gezicht of met je rug naar het water? Waarom?

Met mijn rug naar het water. Ik hou niet van water in mijn oren, neus en ogen. Het zal jullie dan ook niet verwonderen dat ik geen zwemmirakel ben.

4. Vertel eens wat je lievelingscitaat is? En van wie is het?

De Dalai Lama zei ooit: ‘If a problem can be solved there is no use worrying about it. If it can’t be solved, worrying will do no good’. En verdorie, hij heeft overschot van gelijk. Als ik in een piekerbui ben, denk ik aan de Dalai Lama. Deze quote hangt dan ook op een ereplaatsje op ons bureau, waar Shari en ik samen werken.

dalailama-747x1024 Liebster Award

5. Zag jij dit kleedje als zwart met blauw of als wit met goud?

Als babyblauw en goud 🙂

6. Welk nutteloos talent bezit je?

Mijn twee ogen ‘zien’ lichtjes andere kleuren: Het linkeroog ziet alle kleuren een beetje warmer dan het rechter. Soms zit ik dus als een uiltje wat raar te knipperen, als ik probeer te bepalen of een jurk nu blauw met zwart of wit met goud is, bijvoorbeeld. Of dit nu een talent is weet ik niet, maar nutteloos is het vast wel.

7. Welk boek zou je mij aanraden?

Ik heb dit weekend The Martian van Andy Weir gelezen, echt heel goed. Ik kan er ook een prachtige quote uit citeren, van toepassing op de crisis die we nu kennen in het Midden-Oosten en Europa. Helaas kan ik die quote nu nog niet delen want hij verklapt wel wat van het verhaal. Misschien als de film in de zalen is. Als je meer boekentips wil, verwijs ik je graag naar Goodreads. Ik lees graag en vrij veel, dat hoort ook wel zo als je bij De Uil werkt hé 🙂

8. Wat was je meest gênante moment?

Is dat niet per definitie iets dat je net liever niet in de openbaarheid brengt?… En daarbij, ik doe helemaal geen gênante dingen 😉

9. Waar zou je het liefst van al op vakantie gaan??

Wij reizen graag, dus er staat veel op ons verlanglijstje. Veel bestemmingen die anderen vast ook willen bezoeken, zoals de U.S. en Santorini en India. Maar eigenlijk droom ik al jaren van de Zijderoute, van Istanbul naar China. De blauw-met-gouden koepels van Samarkand, de verschillende -stans, de Himalaya, Alexander De Grote achterna… The Shadow of the Silk Road van Colin Thubron is een prachtig boek hierover, maar ook de televisieserie van Michael Wood over Alexander heb ik meerdere keren gezien. Ik denk niet dat het er ooit van zal komen hoor, tenzij de wereld echt een betere plaats zal worden tijdens mijn leven.

10. Heb je ooit iets meegemaakt dat zo grappig was dat je bijna (of kom, stiekem een béétje) in je broek plaste? Vertel eens het verhaaltje!

In de laatste ‘Zo man, zo vrouw’ probeerde Jani een witte trui van de man des huizes. De tranen liepen over mijn wangen van het lachen, maar daar bleef het bij. Ik doe nooit iets gênant, remember? 😀

Een kettingbrief zou geen kettingbrief zijn, als ik nu niet iemand anders nomineerde, en hen op mijn beurt een aantal vragen stelde.

Liese van Shout your heart out kunnen we bezwaarlijk een beginnende blogster noemen maar ik ga er graag lezen. Dat West-Vlaams hé, ik moet altijd lachen. Ik ga ook met plezier langs bij Inge van La vie en mama. Ze schrijft leuk en ik hou van haar verhalen over haar haar leven als mama! Ook bij Annelore van Compleet Geluk ga ik telkens bijlezen. Haar grote gezin staat misschien wel in contrast bij mijn klein familietje maar toch herken ik veel. En tot slot iemand die na mij begonnen is met bloggen: Tina van [een stroom van woorden]. Een blog zonder foto’s (voorlopig toch?), maar met des te meer… woorden.

Hoera! Nu de nominatie achter de rug is: de vragen!

 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 2. Ben je een ochtend- of avondmens, en aan wat kunnen we dat het best merken?
 3. Wat is je droomjob?
 4. Wat lust je heel erg graag? En een receptje mag altijd, dankjewel 🙂
 5. En wat lust je helemaal niet?
 6. Ik ga op reis en ik neem mee: drie dingen die je moeilijk kan missen.
 7. Steun je een goed doel? Waarom wel of niet?
 8. Wat was je laatste tweedehands aankoop?
 9. Wat is de recentste foto op je smartphone, tablet of fototoestel?
 10. Wat is je favoriete internetmeme? Ik bedoel niet je oma 🙂

Ik ben benieuwd!

Delen:

12 Comments on Liebster Award

 1. Joyce
  8 september 2015 at 19:29 (9 jaar ago)

  Zalige antwoordjes! Ik sta trouwens hetzelfde onder de douche om dezelfde redenen! En die quote van de Dalai Lama moet ik ook onthouden, zeg. Wat een waarheid! Ik moet The Martian trouwens ook nog eens aanschaffen. 🙂 Gisteren kocht ik op Bol een dvd voor mijn jarige broer en ik moest nog iets meer dan 2 euro bestellen voor gratis verzending. Vond ik daar voor een dikke 3 euro een klein boekje dat in mijn boekinspiratieboekje staat, De Necrofiel van Gabrielle Wittkop. Ben ik ook heel benieuwd naar! Huizeke Sluizeken zijn trouwens twee woorden, niet één. 😛

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   8 september 2015 at 19:39 (9 jaar ago)

   Blij dat je ’t leuk vindt! Ik heb de naam van je blog aangepast 🙂

   Beantwoorden
   • Joyce
    8 september 2015 at 19:40 (9 jaar ago)

    Mijn neurotisch brein dankt u! 😉

    Beantwoorden
 2. Inge
  9 september 2015 at 11:07 (9 jaar ago)

  Leuk, bedankt voor de nominatie, ik probeer er snel mijn werk van te maken. Die uitspraak moet ik ook onthouden!!!
  PS: wat je bedoelt met mijn naaiskills weet ik wel niet goed 😉

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   9 september 2015 at 11:23 (9 jaar ago)

   Ik ben een newbie he… Ik zal me vergist hebben! Ofwel is het een blik op de toekomst?

   Beantwoorden
 3. Inge
  9 september 2015 at 17:14 (9 jaar ago)

  Het is eerder een blik in het verleden:-)

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   10 september 2015 at 09:29 (9 jaar ago)

   🙂 ik heb het aangepast!

   Beantwoorden
 4. liese
  10 september 2015 at 14:36 (9 jaar ago)

  ik maak er werk van! 🙂 Merci!!!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   11 september 2015 at 13:31 (9 jaar ago)

   fijn! ben al benieuwd 🙂

   Beantwoorden
 5. Vlijtig Liesje
  11 september 2015 at 11:40 (9 jaar ago)

  Gefeliciteerd met je award. Die combinatie van pindakaas, spek en banaan vind ik echt heel bijzonder : )

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   11 september 2015 at 13:30 (9 jaar ago)

   bedankt! lekker hoor, die combo 🙂

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here