Aftellen naar 1 september

Wij tellen af…

Nog 1 dag naar de crèche…

Nog 7 keer slapen tot 1 september…

Nog 7 keer slapen tot dochterlief voor het eerst echt naar school gaat.

Er heerst dus een lichte sfeer van anticipatie in ons gezin. Een klein beetje stress, allez. Vorige week ben ik met dochterlief de klas gaan verkennen en 1 van beide juffen gaan ontmoeten (de andere hadden we al ontmoet). Ik heb er wel een goed gevoel bij en dochterlief voelde zich toch snel thuis in de klas, bij het speelgoed. Ze komt samen met nog 1 peutertje bij de 12 kleuters van het eerste kleuterklasje te zitten. En van die kleutertjes kent ze er twee van de crèche, dat is fijn.

Dochterlief is meer dan klaar voor school, dat weet ik wel. Ze praat honderduit, ze is behoorlijk zindelijk, ze is vrij zelfstandig. Ze heeft niet 1, maar 2 rugzakjes. Ze heeft een brooddoos en een fles en een bananendoos. Het komt wel in orde, de linkerhelft van mijn brein is er gerust in. De rechter is minder zeker van haar stuk. Zal dochterlief huilen bij het afscheid? En als ze huilt, zal ze zich dan snel laten troosten en daarna vrolijk zijn? Na de eerste 2 dagen moet ze naar de opvang, zowel voor als na de schooluren. Zal ze niet overhoop gelopen worden door al die grote kinderen? Nu krijg ik veel informatie over het verloop van de dag bij de crèche, ik weet dat dit tot vrijwel niets zal herleid worden. Gelukkig vertelt dochterlief nogal graag dus het belangrijkste zal ik allicht wel te weten komen.

En ik weet wel, dat als we samen deze nieuwe sprong gemaakt hebben, dat ik er op zal kunnen terugkijken en zal kunnen zeggen: dat hebben wij samen goed gedaan. Maar nu moeten we nog springen he 🙂

image5-1024x765 Aftellen naar 1 september

 

Delen:

10 Comments on Aftellen naar 1 september

 1. Tina
  25 augustus 2015 at 18:55 (9 jaar ago)

  ooooooooooo, zo spannend! 😀
  Ze gaat dat geweldig doen!
  En ja, er zullen traantjes vloeien, misschien meer bij jou dan bij haar, maar dat maakt niet uit, dat hoort er bij en ook dat is oké! 🙂
  Succes voor jullie beiden binnenkort!

  • johannaowlette
   25 augustus 2015 at 18:59 (9 jaar ago)

   Merciii! Ik kan me vast wel groot houden, maar ik heb de nacht voor het instapmoment bijna niet geslapen en dat zal volgende week ook wel zo zijn denk ik 🙂

 2. Joyce
  25 augustus 2015 at 19:23 (9 jaar ago)

  Och, seg! Ik wil al een beetje wenen als ik eraan denk dat dat moment hier ook ooit komt. Net dezelfde zorgen als jij: gaat hij zich wel kunnen weren tegen al dat groot geweld? Mijn klein klein mannetje. *pinkt een traantje weg*

  • johannaowlette
   25 augustus 2015 at 19:32 (9 jaar ago)

   *zingt* weeee are not alone! 🙂

 3. liese
  25 augustus 2015 at 19:47 (9 jaar ago)

  oh! ik weet nog exact hoe ik me voelde toen mijn oudste voor het eerst naar school moest! Ik voel met je mee! Veel goeie moed!

  • johannaowlette
   25 augustus 2015 at 19:57 (9 jaar ago)

   Danku!

 4. Annelore
  25 augustus 2015 at 21:31 (9 jaar ago)

  Ooh, de spanning. Hier ook. Op 1 september ben ik voor de allereerste keer weer kinderloos thuis. Twee instappertjes in het eerste kleutertje (oh help, waar zijn mijn baby’s heen?!), een fiere meid in het tweede kleuter en grote broer in het derde kleuterklasje. Pfft. Ja ze zijn er klaar voor. Nu mama nog 🙂

  • johannaowlette
   26 augustus 2015 at 06:07 (9 jaar ago)

   Amai, dat is meteen een vierdubbele sprong 🙂

 5. Inge
  26 augustus 2015 at 09:04 (9 jaar ago)

  Oooh, dat is inderdaad superspannend. Bij mij is het ondertussen 3 jaar geleden… En dit schooljaar niet maar het volgende moeten we er nog eens door! Ik weet nog vooral dat ik haar nog “zo klein” vond als ik haar tussen de andere kindjes op school zag. De eerste dag ging vlot bij ons… Daarna was het minder 🙁 Maar dat is blijkbaar typisch want op dag 2 weten ze al wat hen te wachten staat. Bij mijn dochter lag het grote probleem uiteindelijk ook bij het middageten en heel die opvangtoestanden daar… Afin, ik wens je heel veel sterkte voor dag 1 en hopelijk is je dochtertje snel aangepast aan de nieuwe situatie! Succes!!!

  • johannaowlette
   26 augustus 2015 at 10:20 (9 jaar ago)

   Ik hoop het ook! Het is toch afwachten he. De start op de creche en de overstap van baby- naar peutergroep gingen wel vlot dus ik hoop dit ook!